در استفاده از پرینتر های سه بعدی شما می توانید از مواد گوناگونی برای تولید محصول مورد نظر خود استفاده کنید. یکی از این مواد فیلامنت پلی کربنات می باشد که در این مقاله سعی کردیم به نحوه پرینت با فیلامنت پلی کربنات و توضیح ویژگی های منحصر به فرد این فیلامنت بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه پرینت با فیلامنت پلی کربنات را با هم بیاموزیم.
فیلامنت پلی کربنات چیست؟
پلی کربنات یا به طور مختصر PC، یک ماده شناخته شده جدید در صنعت پرینت سه بعدی می باشد. دلیل استفاده آن در این صنعت سبکی، مقاومت بالا در برابر ضربه و دما، استحکام بالا و شفافیت نوری آن می باشد. پرینت با فیلامنت پلی کربنات به آسانی پرینت با فیلامنتPETG و PLA نیست. زیرا به دمای بالا در اکسترود و صفحه کاری نیازمند است. پرینت با فیلامنت پلی کربنات این امکان را به کاربر می دهد تا بتواند قطعات پیچیده و با مقاومت بالای دمایی را با روش FDM چاپ کند.
برای خرید فیلامنت پلی کربنات می توانید به راحتی از وبسایت های داخلی و در بازار ایران اقدام کنید. این نوع فیلامنت از نظر تنوع رنگی بسیار محدود تر از فیلامنت هایی همچون PLA برخوردار است.
++ برای خرید فیلامنت PLA در انواع رنگ ها اینجا کلیک کنید ++
ویژگی های فیلامنت پلی کربنات
برای پرینت با فیلامنت پلی کربنات باید به ویژگی های این فیلامنت دقت کنید تا بتوانید تنظیمات مربوطه برای پرینت را به خوبی اعمال کنید تا نتیجه مطلوبی را بگیرید. از ویژگی های فیلامنت پلی کربنات می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- مزیت اصلی در مقاومت محیطی و استحکام در برابر خمش ناشی از تنش حرارتی کوتاه مدت
- کاربرد مناسب برای ساخت قطعات مکانیکی متحرک
- دوام بالایی دارد
- انعطافپذیری معمولی
- نسبت به مواد شیمیایی مقاومت معمول را دارد.
- بسته به طرح مدل ممکن است تمایل به تاب خوردن (warping) و جدا شدگی از بستر داشته باشد.
- بستر گرمکننده ساخت الزامی است
- میانگین دمای پرینت نازل بین ۲۶۰ تا ۲۸۰ درجه سانتیگراد
- قیمت بالای فیلامنت
- سر نازل فولادی مقاوم نیاز دارد.
- انتشار بوی شدید
پرینت سه بعدی با فیلامنت پلی کربنات
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، پرینت با فیلامنت پلی کربنات به دلیل استحکام بالا، مقاومت در برابر دما و شفافیت نوری این فیلامنت صورت می گیرد. چگالی این فیلامنت کمتر از شیشه است به همین دلیل می تواند گزینه مناسبی برای ساخت انواع قطعاتی همچون قطعه تزئیناتی و دکوری باشد.
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا با این همه ویژگی خوب فیلامنت پلی کربنات به طور زیاد از آن استفاده نمی شود. به این دلیل که پرینت با فیلامنت پلی کربنات ساده نیست. برای پرینت موفق، با کیفیت علاوه به یک فیلامنت با کیفیت به دستگاه پرینتر با کیفیت نیز نیازمند است. تمامی پرینتر های سه بعدی کیتک قابلیت سازگاری و پرینت با انواع فیلامنت ها را دارد.
++ شما می توانید برای مشاهده و خرید پرینتر های سه بعدی کیتک از اینجا اقدام کنید ++
دمای محیط مناسب
از آنجاییکه فیلامنت مستعد تاب برداشتن و انقباض هستند، حفظ دمای محیط مناسب مورد نیاز است. فیلامنت پلی کربنات می تواند رطوبت بیشتری را از هوا جذب می کند که می تواند در عملکرد چاپ و قدرت کلی آن تاثیر گذار باشد. توصیه می شود پس از باز کردن این فیلامنت آن را در ظرفی در بسته و بدون رطوبت و هوا نگه دارید.
الزامات پرینت با فیلامنت پلی کربنات
از آنجاییکه استفاده از فیلامنت پلی کربنات سخت است، کاربر از کیفیت دستگاه پرینتر خود باید اطمینان حاصل کند تا بتواند بهترین کیفیت را برای این نوع فیلامنت تضمین کند. اگر از پرینتر های سه بعدی کیتک استفاده می کنید. این پرینتر قابلیت چاپ انواع مختلف فیلامنت موجود در بازار را با کیفیت بالا تضمین می کند.
از الزامات چاپ به طور خلاصه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دمای صفحه: 80 تا 120 درجه سانتی گراد
- دمای نازل: 260 تا 300 درجه سانتی گراد
- سرعت فن: صفر درصد
- فاصله ریترکشن: کمتر از 10
- استفاده از چسب ماتیکی برای ایجاد چسبندگی در سطح
- استفاده از اکسترودر تمام فلزی
کلام آخر…
قبل از اینکه به خرید فیلامنت پلی کربنات (این متریال گران و نایاب بازار) فکر کنید، بهتر است سخت افزار چاپگر سه بعدی خود را بررسی کنید تا از سازگاری آن مطمئن شوید. اگر اولین بار است که میخواهید با PC پرینت بگیرید، پیشنهاد میشود چند قطعه کوچک با هندسه های متفاوت را با این متریال چاپ کنید تا زیر و بم پرینت با این متریال پر چالش را درک کنید؛ سپس قطعه اصلی خود را با آن بسازید. فیلامنت پلی کربنات، بوی زیادی حین پرینت منتشر میکند پس شرایط تهویه مناسبی فراهم کنید (در استفاده مداوم بهتر است ماسک بزنید).