فرصت باقیمانده

  • 22روز
  • 10ساعت
  • 55دقیقه
  • 37ثانیه
چسبندگی قطعه به سطح در پرینتر سه بعدی - کیتک | کیهان صنعت شریف

یکی از مشکلات رایج افراد در استفاده از پرینتر های سه بعدی، چسبندگی قطعه به سطح در عملیات پرینت می باشد که می تواند به عوامل گوناگونی در هنگام پرینت قطعات بستگی داشته باشد. و درصورت نچسبیدن قطعه به سطح می تواند نتایج نامطلوبی را پس از پایان کار ایجاد کند و اصلا قطعه مورد نظر را پرینت نکند. اگر هنگام پرینت، قطعه به سطح یا میز کار به خوبی نچسبد فیلامنت ذوب شده هنگام خروج از نازل بطور معلق روی صفحه کار قرار می گیرد و به راحتی از سطح جدا می شود  که در ادامه فرآیند پرینت ممکن است هنگام جابجایی اکسترودر و نازل، قطعه نیز با آن جابجا شود که کیفیت پرینت را در پایان عملیات بسیار کاهش می دهد و یا حتی ممکن است دستگاه پرینت را متوقف کند و در اصطلاح fail شود.

برای جلوگیری از این مشکل با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا روش های مختلف برای چسبندگی قطعه را به طور کامل بررسی کنیم.

روش های چسبندگی:

1. استفاده از چسب های مرغوب

بر روی چسب کاری سطح تمرکز کنید در اکثر مواقع به دلیل آنکه سطح چسبندگی لازم را ندارد این اتفاق می افتد. از چسب های با قدرت بالا استفاده کنید براساس تجربه مارک”woke”چسبندگی خوبی دارد. پس از آنکه سطح را آغشته به چسب کردید یک مقدار صبر کنید و دوباره روی آن چسب بزنید برای افزایش چسبندگی می تونید این کار راتکرار کنید.

چسبدگی قطعه به سطح

2. پیش گرم کردن

دمای هیت بد در چسبندگی نقش مهمی داره پس قبل از شروع به کمک دستگاه و به صورت دستی دمای سطح را افزایش بدید و یک مقدار صبر کنید تا توزیع دما در همه جای سطح شکل بگیرد.

3. ارتفاع لایه

برای لایه اول ارتفاع لایه را کم کنید برای این کار هنگام شروع کار دستگاه از طریق تنظیمات دستگاه ارتفاع نازل تا سطح را کاهش دهید.

4. کالیبراسیون

یک میز کار تراز نشده باعث تفاوت چسبندگی لایه اول در جهات مختلف چاپ می شود و گاهی باعث کنده شدن و یا تاب برداشتن یکی از طرفین قطعه کار خواهد شد. اگر میزکار شما
خوب تراز نشود حتی باعث بیرون زدگی دیواره های لایه اول خواهد شد که هم کیفیت کار شما را کم می کند و هم جدا کردن قطعه کار از میز سخت خواهد بود.

کالیبراسیون پرینتر سه بعدی

4. فن

از خاموش بودن فن در لایه اول اطمینان حاصل کنید.

5. تمیزکاری

چسبندگی خوب از بستری خوب حاصل می شود. ابتدا بستر را با الکل و پارچه ای میکروفایبر تمیز کنید اما پیش از آن از عدم واکنش متریال بستر با الکل اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال شیشه که یکی از رایج ترین بستر هاست مشکلی از این بابت ایجاد نمی کند.

6. نوار چسب یا چسب یک دو سه

اگر در حین پرینت شاهد جمع شدگی لبه های قطعه بودید از نوار چسب استفاده کنید! پرینت را متوقف کنید و لبه هایی که حالت جمع شدگی دارند را به بستر چسب بزنید. درست است کمی عجیب به نظر می آید؛ اما روش کارسازی است. گرچه راه حل بلند مدتی نیست.

افزایش چسبندگی از طریق نرم افزار

  • اختلاف دمای بالای فیلامنتی  که در حال اکسترود شدن است با فیلامنتی که در حال خنک شدن است ممکن است سبب جمع شدگی و تاب خوردن قطعه شود.
  • از لبه Brimبرای قطعه ی پرینت سه بعدی استفاده کنید.
  • لبه ها برای افزایش سطح تماس با بستر اضافه می شوند و در اکثر مواقع بسیار کارساز است.
  • از پایه Raftبرای قطعه ی پرینت سه بعدی استفاده کنید.
  • این پایه های برای برطرف کردن مشکالت احتمالی پایین ترین لایه های پرینت اضافه می شوند و در نهایت و پس از اتمام پرینت از قطعه جدا می شوند. این راهکار در مواردی که سطح در تماس با پایه نیاز بی نقص بودن ندارد استفاده می شود.

برای دانلود نرم افزار ها می توانید اینجا کلیک کنید.

5 دیدگاه در “چسبندگی قطعه به سطح در پرینتر سه بعدی

  1. ایرج خدادادپورشورکی میگوید:

    سلام .ازمشتریان دستگاه پرینت کیتک هستم .ازمطالب سایت استفاده میکنم. تشکر ویژه دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *