فرصت باقیمانده

  • 22روز
  • 10ساعت
  • 55دقیقه
  • 37ثانیه
تفاوت های Raft، Brim و Skirt در پرینتر سه بعدی چیست؟ - کیتک | کیهان صنعت شریف

تمامی سه حالت منحصر به فرد و تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در این مقاله سعی شده تا به تفاوت Brim و Raft و Skirt در پرینت سه بعدی پرداخته شود.

اولین لایه در پرینت سه بعدی اولین بخشی است که تمامی کاربران پرینتر به آن توجه می کنند، اما این همیشه اولین چیزی نیست که در صفحه کاری پرینت می شود. در بیشتر مواقع، نرم افزار اسلایسر شما بخش چسبندگی که قبل از لایه اول پرینت شده را بطور خودکار فعال کرده است. این ویژگی چسبندگی ها برای دستیابی به دو هدف اصلی ایجاد شده اند. اولین هدف این است که به بررسی خروج فیلامنت قبل از شروع پرینت می پردازد تا نحوه خارج شدن فیلامنت از اکسترودر به نحو احسن انجام شود. دومین هدف این است که به چسبیدن قطعه بر روی سطح در طول پرینت کمک کند.

این ویژگی چسبندگی به سه صورت ایجاد می شود: Raft, Brim, Skirt  که هرکدام در ساختار و ویژگی هایشان تفاوت دارند و در مواقع گوناگونی می توانند مفید باشند. در این مقاله به بررسی هرکدام از این ویژگی ها می پردازیم. درباره این که این ویژگی ها چیست، چه زمانی استفاده می شوند، فواید و ضرر های آن ها چیست، تنظیمات مرتبط در نرم افزار اسلایسر و … بحث می کنیم.

در ابتدا نگاهی به تنظیمات اصلی Raft, Brim , Skirt در نرم افزار کیورا  که یکی از معروف ترین و رایج ترین نرم افزار های اسلایسر است می اندازیم. این تنظیمات در کیورا مشابه دیگر نرم افزار های اسلایسر است.

ابتدا به بررسی ویژگی Skirt می پردازیم. از آنجاییکه ویژگی Skirt تاثیر مستقیمی در چسبندگی قطعه به سطح ندارد ولی در آماده سازی نازل برای خروج فیلامنت قبل از عملیات پرینت بسیار موثر است. در ادامه به بررسی دقیق تر ویژگی Skirt می پردازیم:

 

Skirt

skirt چیست؟

این ویژگی چیست؟

در اولین موضع از تفاوت Brim و Raft و Skirt در پرینت سه بعدی به بررسی Skirt می پردازیم. ویژگی Skirt کمترین تاثیر در چسبندگی قطعه به سطح، مدت زمان پرینت، مقدار مصرفی فیلامنت و چسبندگی لایه اول را دارد. ویژگی Skirt باعث ایجاد یک لایه نازک دور قطعه پرینتی که هیچ اتصالی هم با قطعه ندارد این لایه میتواند چندین دور حول قطعه ایجاد شود ولی تنها یک لایه را در ارتفاع ایجاد می کند.

اصلی ترین هدف Skirt مطمئن شدن از درست کار کردن قسمت نازل و اکسترودر هنگام خروج مواد به صفحه است و همچنین یک ابزار مناسب برای بررسی و تنظیم سطح کاری در پرینت است. با خروج فیلامنت از نازل مطمئن می شود که هیچ گرفتگی در نازل وجود ندارد و از دور یا نزدیک بودن نازل به سطح نیز اطمینان حاصل می کنید.

چه زمانی استفاده شود؟

از آنجاییکه Skirt را برای تنظیم سطح کاری و آماده سازی پرینت بیشتر مورد استفاده قرار می دهیم توصیه ی ما این است که در مواقعی که نیاز به چسبندگی زیادی را ندارید از آن استفاده کنید. همچنین می توانید هنگامی که نسبت به مواد مصرفی و زمان پرینت حساس هستید استفاده کنید که این معمولا برای قطعاتی که بزرگ هستند و فیلامنت و زمان زیادی نیاز دارند اتفاق می افتد.

مزیت و معایب

مزیت های Skirt در مقایسه با دیگر ویژگی های مشابه:

  • کمترین مصرف فیلامنت
  • کمترین زمان در پرینت
  • مشاهده تمیز بودن نازل و درست کار کردن اکسترودر و تنظیم سطح کاری

معایب Skirt:

  • هیچ چسبندگی بین قطعه و سطح ایجاد نمی کند
  • مواد بیشتری مصرف میکند (در مقایسه با استفاده نکردن از آن)
  • زمان پرینت را افزایش می دهد (در مقایسه با استفاده نکردن از آن)

تنظیمات

همانطور که اشاره شد تنظیم این ویژگی ها در نرم افزار های اسلایسر قابل فعال کردن هستند و تنظیمات خاص خود را دارند که مشخص می کند Skirt چگونه پرینت شود:

شمارش تعداد  (Skirt line Count): این تنظیم، تعداد دورهای لایه ایجاد شده در Skirt را مشخص می کند. به عبارت دیگر، این تنظیم تعداد لایه های Skirt ضخامت آن را مشخص می کند، با افزایش آن ضخامت Skirt بیشتر می شود که فیلامنت و زمان بیشتری نیز مصرف می شود. در کیورا بطور پیش فرض تعداد لایه را 3 تنظیم کرده است که شما می توانید آن را کمتر یا بیشتر کنید عدد سه به دلیل آمده است چون شما می توانید زمان بیشتری را صرف تنظیم سطح کنید.

فاصله (Skirt Distance): این فاصله بیانگر مقدار فاصله میان لایه ایجاد شده Skirt حول قطعه با لایه اول بیرونی ایجاد شده در قطعه است. با افزایش این مقدار لایه Skirt  را از قطعه پرینتی دور می کند. مقدار پیش فرض برای این فاصله 10 میلیمتر است اما اگر یک پرینت بزرگتری دارید می توانید تا 5 میلیمتر نیز کاهش دهید.

حداقل طول (Skirt Minimum Length): این تنظیم بیانگر این است که چقدر در واقع باید پرینت شود. اگر نرم افزار اسلایسر شما طول Skirt کوچکتر از این مقدار حساب کند، عملیات پرینت انجام نمی شود. مقدار پیشفرض برای این قسمت 250 میلیمتر است که به خوبی نیز عمل می کند ولی شما می توانید برای پرینت سه بعدی قطعات کوچک تر آن را کمتر کنید.

 

Brim

brim در پرینت سه بعدی

در دومین موضع از تفاوت Brim و Raft و Skirt در پرینت سه بعدی به بررسی Brim می پردازیم که در میان دو ویژگی دیگر قرار دارد و چسبندگی بهتری نسبت به Skirt  ولی نه به اندازه Raft ایجاد می کند. در ادامه به بررسی Brim فواید و ضررهای آن اشاره خواهیم کرد.

این ویژگی چیست؟

Brim از لحاظ ارتفاع ایجاد شده تنها لایه بر روی سطح و ایجاد آن حول قطعه خیلی شبیه به حالت Skirt است. حالت Brim برخلاف Skirt به اولین لایه ایجاد شده قطعه می چسبد و دیگر فاصله ای با قطعه ندارد که به این معنا است که با ایجاد این حالت سطح مقطع ایجاد شده بر روی صفحه افزایش می یابد که به چسبندگی آن بسیار کمک می کند.

علاوه بر افزایش چسبندگی، با استفاده از Brim همانند حالت Skirt از خارج شدن صحیح فیلامنت از نازل و تنظیم سطح میز کار اطمینان حاصل می شود. ضخامت ایجاد شده در Brim معمولا بیشتر از Skirt می باشد که به معنای افزایش مقدار مواد مصرفی در پرینت می شود ولی از حالت Raft کمتر می باشد.

باید به این نکته توجه کرد که Brim به قطعه می چسبد و باید پس از پایان پرینت آن را از قطعه جدا کرد. برای جدا کردن آن به کمک دست می توانید آن را بشکنید ولی خیلی از سطح قطعه جدا نمی شود ولی می توانید از تیغ های تیز استفاده کنید ولی باید کمی دقت به خرج دهید.

چه زمانی استفاده شود؟

پیشنهاد ما برای استفاده از Brim زمانی است که شما احساس می کنید قطعه ای که میخواهد پرینت بگیرید کمی مشکوک است به چسبندگی آن به سطح کار همچون مدل هایی که در سطح کار عریض هستند و یا گوشه های زیادی دارند، استفاده از Brim به چسبندگی بهتر این نوع قطعات به سطح کمک خواهد کرد.

هرچند Brim تاثیری در مقدار درستی ضخامت و ابعاد لایه اول پرینت شده برای قطعه دارد. ممکن است زمانی که دقت و درستی لایه اول قطعه مهم باشد از آن استفاده نکنید که برای قطعاتی که مونتاژِ استفاده می کنید و نیازمند دقت در ابعاد آن پیش می آید.

شما ممکن است هنگامی از Brim استفاده کنید که به یک کف زیباتری در قطعه خود دارید که معمولا زیباتر و بهتر از Raft می باشد با استفاده از Brim کف قطعه هم شکل با بافت صفحه کاری شما می باشد پس برای داشتن کف بهتر در قطعه می توانید از شیشه به عنوان میز کار استفاده کنید.

مزایا و معایب

مزایا:

  • متعادل کردن مقدار متریال مصرفی پرینت ( بیشتر از Skirt کمتر از Raft)
  • کاهش زمان پرینت ( بیشتر از Skirt کمتر از Raft )
  • چسبندگی در لایه اول قطعه را به سطح افزایش می دهد.
  • از خارج شدن صحیح فیلامنت و کارکرد درست اکسترودر و تنظیم سطح اطمینان حاصل می شود

معایب:

  • متریال مصرفی بیشتری نسبت به Skirt دارد.
  • زمان پرینت در مقایسه با Skirt بیشتر است.
  • ایجاد مشکلاتی در استفاده از Brim ( همانند Overlap شدن خطوط و …)

تنظیمات

در انتها به بررسی تنظیمات Brim در نرم افزار اسلایسر می پردازیم

عرض (Brim Width): همانند تعداد خط های Skirt، این تنظیم بیانگر مقدار عرض ایجاد شده Brim، که با تنظیم مقدار آن تعداد لایه ها حول قطعه کم و یا زیاد می شوند. هرچه عرض Brim بیشتر باشد مقدار چسبندگی نیز بیشتر می شود که این امر به افزایش فیلامنت مصرفی و زمان پرینت می افزاید. مقدار 8 میلیمتر به طور پیش فرض معمولا مقدار مناسبی است.

حداقل طول(Brim Minimum Length): کوچک ترین فاصله Brim که نرم افزار اسلایسر اگر نرم افزار اسلایسر محاسبه کند که این مقدار وارد شده کمتر از مقدار حداقل است در پرینت این مقدار انجام نمی شود. مقدار پیش فرض 250 میلیمتر عملکرد خوبی دارد.

استفاده تنها در خارج قطعه(Brim Only On Outside): این یک تنظیم قابل تغییر است که تعیین می کند Brim حول داخل قطعه ایجاد شود و غیر فعال کردن آن Brim را حول خارج قطعه ایجاد می کند. پس اگر قطعه دارید همانند یک مکعب تو خالی، داخل آن مکعب  Brim نخواهد بود. برای افزایش عملکرد چسبندگی پیشنهاد می کنیم که این قابلیت را فعال کنید.

 

Raft

raft in 3d printing

در آخرین بخش از تفاوت Brim و Raft و Skirt در پرینت سه بعدی، به بررسی سومین ویژگی چسبندگی و نکات مهم آن می پردازیم.

این ویژگی چیست؟

Raft سومین و آخرین ویژگی چسبندگی است که بیشترین قدرت چسبندگی، میزان مصرف مواد، زمان پرینت  را نسبت به دیگر ویژگی ها ایجاد می کند. با فعال کردن این ویژگی لایه هایی را در انتها و کف قطعه شما ایجاد می کند که از چندین لایه با ابعاد بزرگتری نسبت به لایه اول تشکیل شده است.

مهمترین فایده استفاده از Raft ، افزایش قدرت چسبندگی بالا برای لایه اول در هر نوع مدل می باشد به این دلیل که مساحت ایجاد شده بر روی سطح از مساحت انتهای قطعه بزرگتر است که به چسبندگی قطعه کمک می کند و از مشکلات احتمالی هنگام پرینت همانند پیچش(warping) و … جلوگیری می کند. البته به دلیل اینکه، استفاده از Raft به خودی خود یک عملیات پرینت کوچک است زیرا فیلامنت مصرفی و زمان بسیار بیشتری نسبت به Brim و Skirt دارد. هرچند می تواند برای بسیاری از انواع قطعات که در ادامه ذکر می کنیم ارزشمند باشد.

چه زمانی استفاده شود؟

از آنجاییکه Raft قدرت چسبندگی بالایی ایجاد می کند، در مواقعی استفاده می شود که مسئله چسبندگی بسیار مهم باشد. Raft به ویژه برای پرینت قعطات با گوشه های تیز همانند مستطیل و البته برای مدل هایی که مساحت کف یا انتهای آن ها بر روی سطح کار کم است بسیار مفید است. هرچند شما باید تنها هنگامی که مقدار مصرفی مواد و یا زمان پرینت برایتان اهمیتی ندارد از Raft استفاده کنید زیرا هر دوی این ها با استفاده از Raft افزایش می یابند. اگر به یک چسبندگی معقول و میزان مصرف فیلامنت کم و زمان پرینت کمتر راضی هستید استفاده از Brim جایگزین مناسب تری است.

نکته دیگر درباره Raft ، هدر دادن مقداری فیلامنت است زیرا وقتی Raft حول و انتهای قطعه ایجاد می شود یک بخش اضافی در پرینت است که باید پس از پایان پرینت این قسمت ها جدا شوند که معمولا هم قسمت های جدا شده کیفیت انتهای قطعه را کاهش می دهد. استفاده از Raft برای پرینت سه بعدی با فیلامنت ABS کاملا مناسب است بدلیل اینکه این فیلامنت مسائل بسیاری در چسبندگی قطعه به سطح ایجاد می کند که Raft این موضوع را بطور کامل برطرف می کند.

مزایا و معایب

مزایا:

  • ایجاد چسبندگی قوی و جلوگیری از پیچ خوردن قطعه هنگام پرینت (در مقایسه با Skirt و Brim)
  • اطمینان حاصل کردن از صحت کار کردن اکسترودر و نازل و تنظیم سطح کاری

معایب:

  • مصرف بالای مواد مصرفی و هدر دادن آن (در مقایسه با Skirt و Brim)
  • افزایش زمان پرینت ( در مقایسه با Skirt و Brim)
  • جداکردن سخت آن از قطعه پس از پایان پرینت
  • امکان ایجاد دقت و کیفیت کم در انتهای قطعه

تنظیمات

ذکر نکات تنظیمات برای Raft بسیار مهم است از آنجاییکه کمی Raft پیچیده تر از دیگر ویژگی هاست. توضیحات این بخش متناسب با نرم افزار اسلایسر کیورا می باشد.

سرعت پرینت (Raft Print Speed): همانطور که از اسم این تنظیم پیداست به میزان سرعت پرینت ساختار Raft اشاره دارد، چندین تنظیمات اصلی در کیورا وجود دارد که به تنظیم سرعت پرینت در ویژگی Raft می پردازد همانند گزینه های  Raft Top Print Speed, Raft Bottom Print Speed و غیره. پیشنهاد ما برای سرعت Raft این است که سرعت را کمتر از سرعت کل( مانند سرعت لایه اول) در پرینت قرار دهید که مقدار پیش فرض 25 میلیمتر بر ثانیه کیورا خوب است.

حاشیه اضافی (Raft Extra Margins): به معنای این است که چه مقدار Raft از اصراف لایه اول عبور کند. به عنوان مثال اگر درحال پرینت یک قطعه مکعب به ابعاد 20*20*20 میلیمتر هستید و از مقدار 15 میلیمتر در این تنظیم استفاده می کنید، Raft ایجاد شده 35*35 میلیمتر می باشد. این مقدار 15 میلیمتر پیش فرض نرم افزار است شما میتوانید برای کاهش مصرف فیلامنت این مقدار را کاهش دهید.

فاصله ایجاد شده (Raft Air Gap): تا زمانیکه ارتفاع لایه را تغییر ندهید، فاصله بین لایه ها ثابت می ماند. هرچند این تنظیم به شما این امکان را میدهد تا ارتفاع لایه بین بالاترین لایه Raft و پایین ترین لایه قطعه را تغییر دهید. مقدار کم تر به معنای چسبندگی بهتر قطعه به Raft است که ممکن است جداکردن آن را پس از پایان پرینت از قطعه دشوارتر کند. مقدار پیش فرض کیورا برای این تنظیم 0.3 میلیمتر است که عملکرد مناسبی دارد و شما میتوانید این مقدار را در بازه های 0.05 میلیمتر کم یا زیاد کنید.

لایه ها بالا(Raft Top Layers): در انتها، این تنظیم مقدار ارتفاع Raft را کنترل می کند، تعداد لایه های بالای زیاد (مقدار بیشتر این تنظیم) طبیعتا مقدار مصرفی فیلامنت را بالا می برد و همچنین مقدار کم این تنظیم قدرت چسبندگی را کاهش می دهد. مقدار پیش فرض دو برای این تنظیم مناسب است که میتوانید به دلخواه خود کم و یا زیاد کنید.

این مقاله تفاوت Brim و Raft و Skirt در پرینت سه بعدی برگرفته شده از وبسایت All3dp میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آزمون امنیتی *