یکی از نکات مهم برای پرینت سه بعدی قطعات انتخاب نوع فیلامنت است و استفاده بهینه از روش ها برای بهبود کیفیت پرینت با ABS است. در این مقاله سعی شده تا با چگونگی و ترفند های پرینت سه بعدی با فیلامنت ABS آشنا شویم:
این فیلامنت برای استحکام، سختی و دوام بالای خود مشهور است. همچنین به خراش سطحی، حرارت و خورنده های شیمیایی معمول نیز مقاومت قابل قبولی دارد. پس فیلامنت ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) برای چاپ اشیای در معرض استهلاک یا فشار مناسب می باشد. این فیلامنت قابلیت خوبی برای پرداخت و ماشین کاری دارد. چون یک پلاستیک نفتی محکم با انعطاف پذیری معمولیست و برای قطعات مکانیکی ایده آل است.با سمباده کاری سطح اشیای پرینت سه بعدی شده با این فیلامنت یا استفاده از حلال استون، امکان داشتن سطح براق فراهم میشود. نکته مهم برای نگهداری فیلامنت ABS این است که حتما در محیط خشک نگهداری شود، چون رطوبت هوا را جذب می کند.
نکات پرینت با ABS
دما
برای پرینت سه بعدی با فیلامنت ABS نیاز به مدیریت دمای هوشمندانه ای دارید؛ خنک شدن باید به آهستگی صورت پذیرد وگرنه ترک یا جداشدگی در قطعه پدیدار میشود. معمولا پرینترهای سه بعدی با محفظه محصور چاپ و کنترل دمای هوشمند شانس بیشتری در چاپ موفق با فیلامنت abs دارند،در کل سعی کنید تا دمای اطراف پرینت را تا حدی کنترل کنید به عنوان مثال در مقابل باد کولر قرار ندهید. عمده دمای پرینت برای این فیلامنت ۲۱۰ تا ۲6۰ درجه سانتیگراد است. برای اینکه قلق کار با فیلامنت abs دستتان بیاید نیاز به تجربه دارید. دمای نازل را روی ۲۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سلیقه خودتان را محک بزنید.
یک مثال: اگر رشته های زیادی بین بخش های جدا یا ضخیم وجود داشت، دما را ۵ درجه کاهش دهید. اگر فیلامنت پیوستگی خوبی ندارد یا سطح محکم به نظر نمیرسد بهتر است دما ۵ درجه افزایش یابد و اگر در برابر نور مستقیم خورشید یا گرمای درون اتوموبیل قرار گیرد ، احتمال صدمه دیدن مدل و فرورفتگی قطعی است. اگر قطعه ای برای استفاده در فضای بیرونی دارید از فیلامنت های مقاوم به تنش های محیطی استفاده کنید.
چسبندگی به سطح
پیش گرم کردن
دمای هیت بد در چسبندگی نقش مهمی دارد پس قبل از شروع به کمک دستگاه و به صورت دستی دمای سطح را افزایش بدید و یک مقدار صبر کنید تا توزیع دما در همه جای سطح شکل بگیرد.
چسب کاری
از چسب های با قدرت بالا استفاده کنید براساس تجربه مارک woke چسبندگی خوبی دارد. پس از آنکه سطح را آغشته به چسب کردید یک مقدار صبر کنید و دوباره روی آن چسب بزنید برای افزایش چسبندگی می تونید این کار را تکرار کنید.
به منظور ایجاد چسبندگی هرچه بهتر و قوی تر در اینجا به روشی تجربی اشاره خواهیم نمود. برای ایجاد چسبندگی بیشتر مقداری از فیلامنت مورد نظر را به قطعه های کوچک تبدیل کرده و ریز کنید. سپس آن ها را داخل ظرفی حاوی استون ریخته و کمی صبر کنید تا حالت خمیری پیدا کند. یک لایه نازک از این محلول خمیری شکل را روی میز کار پهن کنید. این خمیر قدرت چسبندگی عالی ، چندین برابر چسب ماتیکی را ایجاد می کند.
نکته: زمان مناسب برای پهن کردن خمیر چند ثانیه قبل از شروع پرینت می باشد. اگر کالیبره خودکار (Auto Bed Leveling) دستگاه شما فعال است بهترین زمان حین تنظیم کردن نقطه ی هفتم میز کار می باشد.
نکات نرم افزاری برای پرینت با ABS
ارتفاع لایه
هنگام استفاده از این نوع از فیلامنت و نازل 0.5 میلی متر ارتفاع لایه را بین 0.1 تا 0.15 تنظیم کنید.
Air gap
این مقدار در شرایط متفاوت ممکن هست تفاوت داشته باشد و کاملا تجربی است اما برای نازل 0.5 به طور پیش فرض بین 0.34 تا 0.35 قرار دهید.
افزایش چسبندگی از طریق نرم افزار
در قسمت Build plate adhesion type نرم افزار کیورا برای قطعات کوچک گزینه raft و برای قطعات بزرگ از brim استفاده کنید.