می توانیم کاربرد پرینتر سه بعدی را جراحی زیبایی را به دو دسته تقسیم کنیم:
الف. برای زمانی که یک نقصی در عضو وجود داشته،
ب. برای زمانی که بخواهیم عمل زیبایی داشته باشیم و شکل دقیقی مد نظرمون باشه
که در ادامه به هر دوی آنها می پردازیم.
پرینتر سه بعدی چگونه به جراحان زیبایی کمک میکند؟
دسته اول؛ کودکان زیادی به دنیا آمدهاند که در بدو تولد دچار نقص عضوی مانند مشکل در استخوان بندی بینی و یا جمجمه بودن، و یا در اثر یک حادثه یک عضو خود را از دست دادهاند، در اینجا تکنولوژی شگفتانگیز پرینتر سه بعدی به کمک جراحان آمده و با استفاده از چاپ سه بعدی به ترمیم این مشکلات پرداخته میشه.
به چند مثال زیر در این مورد توجه کنید:
در هند کودکی به دنیا آمد که دچار مشکل در جمجه بود، و به اینصورت که فاصلی دو چشم کودک بصورت غیر طبیعی زیاد بوده، که دکتر sathish vasistha با استفاده از چاپ سه بعدی توانست به این دختر کمک کند.
یا یک کودک دیگر وقتی به دنیا اومد، بینی نداشته و شکافی در جمجهاش وجود داشته، که با استفاده از اسکن سه بعدی و پرینت سه بعدی جمجمه این شکاف را برطرف کرد و بینی مصنوعی ایجاد کرد. بدین صورت که توانستن ماکتی از بیمار ایجاد کنند و با استفاده از ماکت در عمل خود موفق بودن.
دسته دوم؛ برای کسانی که می خواهند عمل زیبایی داشته باشند، ولی می ترسند از تغییرات که باعث زیبایی آنها شود و یا برعکس شود، برای این امر می توان قبل از عمل اسکن سه بعدی از صورت بیمار گرفت و سپس تغییرات را اعمال کرد، و پرینت سه بعدی نهایی را اجرا کنیم. این امر باعث میشود که اولا پزشکان اطلاعات دقیقتری از خواسته بیمار داشته باشند، دوما کسانی که میخواهند عمل زیبایی داشته باشند با اطمینان بیشتری عمل زیبایی را انجام دهند، و مزیت سوم این است که ماکت و یا طرح سه بعدی در زمان عمل به کمک پزشک میآید.
روند عمل زیبایی با کمک پرینت سه بعدی
ممعمولا مراحل فرآیند جراحی با استفاده از مدل های 3 بعدی و قالب های کنترلی به صورت زیر میباشد:
گام اول:
در ابتدا اسکن سه بعدی از قسمتی که قرار است جراحی بشه، انجام میشه.
مرحله دوم:
در یک جلسه پزشکی که گاهی بیمار هم در آن حضور دارد، چهره بعد از عمل با حضور جراح و متخصص طراحی با نظر پزشک و گاهی با سلیقه ی بیمار( در جراحی های بینی) طراحی می گردد.
مرحله سوم:
در این مرحله متخصصین موسسه با استفاده از پیشرفته ترین برنامه ها، آنالیز دقیقی بر روی چهره طراحی شده و بعد از عمل بیمار انجام می دهند.
مرحله پنجم:
در این بخش قالب های کنترلی بر اساس فرم ایده آل عضو از پیش طراحی شده و به طور جداگانه برای هر فرد ساخته می شود.
مرحله ششم:
در این مرحله جراح با استفاده از قالب های کنترلی، درستی فرآیند جراحی را کنترل می کند.