فرصت باقیمانده

  • 22روز
  • 10ساعت
  • 55دقیقه
  • 37ثانیه
تارزدگی - کیتک | کیهان صنعت شریف

 

تارزدگی

ایجاد تارزدگی یکی از مشکلات رایج در پرینت یک قطعه می باشد. علت اصلی رخداد تارزدگی را می توان به چکه کردن و خروج بی دلیل ماده از دهانه نازل حین جابجایی اکسترودر نسبت داد. برای جلوگیری از این پدیده گزینه ای در نرم افزار cura به نام retraction یا عقب گرد وجود دارد که به دستگاه این فرمان را می دهد که در هنگام جابجایی اکسترودر به مقدار مشخص فیلامنت را به عقب بکشد تا از چکه کردن ماده جلوگیری کند. با فعال کردن این گزینه می توان تارزدگی را کاهش داد. برای دسترسی به تنظیمات مربوطه از مسیر زیر استفاده کنید:

Material>>Enable Retraction

برای کاهش بیشتر تارزدگی می توان میزان فاصله عقب گرد را افزایش داد. با افزایش طول عقب گرد احتمال چکه حین حرکت اکسترودر کاهش می یابد. برای این کار عدد مربوط به گزینه Retraction Distance را هر بار ۰٫۵ میلیمتر افزایش داده و تاثیر آن را بررسی کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

Material>>Retraction Distance

توجه: دقت کنید که این عدد را حداکثر تا 5 میلی متر افزایش دهید نه بیشتر.

در صورت نتیجه نگرفتن از گزینه بالا، سرعت عقب گرد را افزایش دهید. عقب گرد سریع احتمال چکه کردن را کاهش داده و تارزدگی را کمتر میکند. اما توجه داشته باشید که سرعت عقب گرد بیش از حد معمول مشکلاتی از جمله جدا شدن فیلامنت از پلاستیک مذاب داخل نازل و یا ساییده شدن فیلامنت را ایجاد میکند که خود آنها میتوانند تارزدگی را افزایش دهند. مقدار معمول برای سرعت عقب گرد بین 25 تا ۵۰ میباشد. بهتر است با آزمون و خطا به مقدار بهینه برسید.

Material>>Retraction Speed

اگر هنوز کیفیت دلخواه را در پرینت مشاهده نمیکنید گزینه z hop when retracted را فعال کنید تا علاوه بر عقب گرد فیلامنت در داخل اکسترودر، کل مجموعه اکسترودر موقع حرکت بدون پرینت (travel) فاصله عمودی مشخصی از قسمت های پرینت شده بگیرد. برای دسترسی به تنظیمات مربوطه از مسیر زیر استفاده کنید:

Travel>> z hop when retracted

نکته: مقدار پیشنهادی z hop height ، 1 میلیمتر می باشد.

در صورتی که همچنان با تارزدگی مشکل دارید، میتوان علت را به دمای بالای نازل نسبت داد. داغ بودن بیش از حد نازل منجر به رقیق شدن فیلامنت شده و احتمال چکه کردن و به تبع آن تارزدگی را افزایش می دهد. برای رسیدن به دمای ایده آل دما را بین ۵ تا نهایتا ۱۰ درجه کاهش دهید. دقت کنید که کاهش بیش از حد دما عملیات پرینت را با مشکل روبرو میکند. برای دسترسی به تنظیمات مربوطه از مسیر زیر استفاده کنید:

Material>>Default Printing Temperature

همچنین گزینه ای به نام Avoid Printed Parts When Traveling وجود دارد که فعال کردن آن به دستگاه این فرمان را می دهد که برای حرکت میان اجزای پرینت گرفته شده کوتاه ترین مسیر را انتخاب کند. این عمل موجب می شود که احتمال چکه کردن کاهش یابد. برای دسترسی به این گزینه از مسیر زیر استفاده کنید:

Travel>> Avoid Printed Parts When Traveling

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آزمون امنیتی *