دستگاه های سی ان سی از انواع مختلفی و گسترده ای تشکیل شده است که هر کدام کاربردهای ویژه و منحصر به فرد خود را دارند. در مقاله “انواع دستگاه های سی ان سی” تمامی آن ها بطور مفصل اشاره شده است در این مقاله قصد داریم تا بطور ویژه به یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین آن ها که دستگاه سی ان سی چوب می باشد بپردازیم.
دستگاه های CNC از زمان ساخت و ورودشان به بازار جهانی، تا به امروز در صنایع مختلفی به ویژه صنعت چوب، بسیار مورد توجه واقع شده است. این دستگاه باعث رشد چشمگیر و توسعه خطوط تولید محصولات چوبی شده است. در حال حاضر این دستگاه عضو جدا نشدنی صنایع چوب شناخته شده به طوریکه بدون آن امکان ساخت انواع محصولات چوبی سخت و در بعضی از موارد غیر ممکن شده است.
عملکرد دستگاه سی ان سی چوب
می توان کارهای دقیق، با حساسیت بالا، متفاوت و متنوعی را با استفاده از دستگاه سی ان سی در مدت زمان کوتاه به انجام رسانید. در حقیقت تفاوت اصلی این دستگاه با نمونه های الکترومکانیکی قدیمی تر، وجود سیستم های دیجیتال و کامپیوتری در اجرا و کنترل است که این قابلیت را به وجود آورده تا هر اقدامی با استفاده از نقشه و تبدیل کدهای برنامه نویسی شده به حافظه و پردازشگر دستگاه، بتواند با دقت بالا اجرا و همچنین قطعه ی تحت کار، میز و محور های دستگاه نیز به صورت پیوسته کنترل شود.
از دیگر ویژگی های عملکرد دستگاه سی ان سی، پاکیزگی آن است. چرا که دستگاه های مدرن سی ان سی علاوه بر وکیوم بودن و عدم نیاز به جمع آوری و نظافت بدنه و درز ها و قسمت های داخلی پس از هر عملیات، گرد، غبار و بخار حاصل در حین عملیات را نیز مکش و جمع آوری خواهند کرد.
با ورود دستگاه CNC تحولات زیادی در عرصه صنعت رخ داد که می توان به کاهش خطا، افزایش راندمان کاری و کاهش نیاز به نیروهای انسانی اشاره کرد. با کمک این دستگاه شما قادر خواهید بود با دقت بسیار بالایی عمل تراش و حکاکی چوب را انجام دهید. حتی شما قادر خواهید بود طرح هایی که از قبل آماده شده است را با کمک این دستگاه بر روی چوب پیاده کنید. طرح هایی که مورد نظر شما می باشد از طریق یک نرم افزار مانند ARTCAM با خروجی به اسم G-CODE به دستگاه CNC منتقل می شود و بدین صورت حرکت دقیق ابزار را تعیین می کند. حرکات دستگاه CNC به طور کامل برنامه ریزی شده می باشد و همین امر سبب کاهش خطای انسانی در آن می شود.
کاربرد دستگاه های سی ان سی چوب
دستگاه های سی ان سی قابلیت های جالب توجهی دارند که از برش های معمولی گرفته تا حکاکی و پیادهسازی طرح روی چوب را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند. بنابراین استفاده از یک دستگاه سی ان سی در کارگاه نجاری، فارغ از نوع محصولات تولیدی آنها میتواند بسیار متنوع و کارآمد باشد. مثلاً از یک دستگاه سی ان سی می توان برای اهداف زیر استفاده کرد:
- به کارگیری دقت دستگاه برای ظرافت در طراحی به ویژه در تولید سرویس مبلمان
- آماده سازی قطعات چوبی به صورت منبت آماده برای کار در سرویس های چوبی
- برش ورقهای چوب و ام دی اف با دقت بسیار بالا در ابعاد و اندازههای مختلف
- ساخت قطعات چوبی منب کاری شده جهت استفاده در سرویسهای خواب
- تراش دادن سطح چوب به منظور برداشتن یک لایه از آن به صورت یکنواخت
- حکاکی روی چوب و ایجاد طرحهای مختلف بر روی سازههای چوبی
- برش قسمتی از چوب جهت یکنواخت و یکدست شدن سطح چوب
- ساخت مدلهای مختلف درب چوبی و طراحی بر روی آنها
- برش دادن چوب در اندازههای مختلف با دقت بسیار بالا
- ساخت تابلوهای تزئینی منبت کاری شده
- ساخت وسایل چوبی سیسمونی نوزاد
- ساخت انواع ماکتهای چوبی تزئینی
اگر شما یک کارگاه نجاری دارید و به فکر انتخاب یک دستگاه دقیق برای بهبود کیفیت تولیدات خود هستید. اینکه کارگاه شما در چه زمینه ای فعالیت کند و اندازه کارگاه به چه صورت باشد فاکتور مهمی در انتخاب نوع دستگاه و اندازه آن محسوب می شود. حالا شما میتوانید بر مبنای فاکتورهای زیر دستگاه خود را انتخاب کنید:
- در یک کارگاه کوچک یا یک کارگاه خانگی دستگاه سی ان سی چوب کوچک و دستگاه سی ان سی چوب رومیزی انتخاب بهتری است
- در کارگاه تولید سرویس مبلمان و کارگاه تولید سیسمونی نوزاد، دستگاه سی ان سی چند کاره انتخاب بهتری است.
- در کارگاههای منبت کاری به ویژه در سرویس مبلمان استفاده از دستگاه سی ان سی پنج محور پیشنهاد میشود
- در یک کارگاه کوچک با تولید محدود دستگاه فرز سی ان سی دو محور و سه محور انتخاب ارزانتری است.
- شرکت های بزرگ نیاز به یک دستگاه سی ان سی چوب تخصصی با ابعاد بزرگ دارند
**برای خرید انواع دستگاه های سی ان سی رومیزی و صنعتی اینجا کلیک کنید **
ایمنی و نکات نگهداری از دستگاه های سی ان سی چوب
قبل از شروع به کار با دستگاه:
- از سالم بودن دستگاه سی ان سی چوب اطمینان حاصل کنید.
- از سرویسهای منظم و روغن کاری دستگاه سی ان سی چوب غافل نشوید.
- قبل از شروع کار حتما ظرفیت دستگاه را چک کنید و بیش از ظرفیت به دستگاه فشار وارد نکنید.
- اگر به تازگی دستگاه سی ان سی را روغنکاری کرده اید، قبل از شروع کار مطمئن شوید که قطرات روغن و گریس بر روی دستگاه باقی نمانده باشد.
- قبل از کار با دستگاه از وجود دکمه توقف اضطراری بر روی دستگاه اطمینان حاصل کنید.
- قبل از شروع کار تمامی ابزارت اندازه گیری و ابزارت دستگاه را آماده کنید.
هنگام کار با دستگاه:
- سرعت دستگاه را بررسی نمایید که مطابق با سرعت تنظیمی شما باشد.
- هنگام بر طرف کردن مشکلات احتمالی، از قطع بودن جریان الکتریکی دستگاه اطمینان حاصل کنید.
- در هنگام کار با دستگاه سی ان سی چناچنه متوجه عملکرد غیر عادی دستگاه شدید، فورا از دکمه توقف اضطراری دستگاه استفاده کنید و فعالیت دستگاه را متوقف کنید.
- فاصله افراد و دستگاه های دیگر را از دستگاه سی ان سی رعایت کنید زیرا پرتاب قطعات برش خورده ممکن است برای افراد حاضر در کارگاه مشکل ساز شود.